Duurzaam verzekeren, hoe doe je dat?

Steeds meer verzekeraars nemen maatschappelijke verantwoordelijkheid door duurzaam verzekeren te bevorderen. Een slimme keuze die een positieve impact heeft op het milieu én kosten bespaart. Maar wat is duurzaam verzekeren nou precies?

Dame in stoel kijkt naar afbeeldingen die met milieu impact te maken hebben

Bij duurzaam verzekeren speelt preventie een belangrijke rol. Door schade te voorkomen, voorkomen we ook verspilling van materialen en energie die nodig zijn voor reparaties of vervanging. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van rookmelders, die de gevolgen van brand kunnen verminderen. Of het verlagen van het risico op inbraak door uw huis altijd goed af te sluiten als u weggaat.

Repareren vs. vervangen
Een ander aspect van duurzaam verzekeren is om te kiezen voor herstellen in plaats van vervangen. Veel producten kunnen worden gerepareerd, wat de levensduur verlengt en de hoeveelheid afval vermindert. Op die manier wordt de hoeveelheid nieuw geproduceerde materialen beperkt, wat bijdraagt aan lagere CO2-uitstoot. Daarnaast is repareren vaak ook nog eens goedkoper!

Milieuvriendelijk
Duurzaam schadeherstel betekent verder: milieuvriendelijk repareren. Verzekeraars werken hiervoor samen met bedrijven die specifieke methoden toepassen. Zo kunnen garagebedrijven bijvoorbeeld gerecyclede onderdelen en energiezuinige apparatuur gebruiken om schade te herstellen.

Duurzaam herstel
Ook bij woningverzekeringen is die verschuiving zichtbaar. Verzekeraars stimuleren het gebruik van duurzame bouwstoffen bij herstel van schade aan bijvoorbeeld daken of muren. Denk hierbij aan materialen die de energie-efficiëntie van uw huis verhogen en aan gerecyclede spullen zoals tweedehands dakpannen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
De derde pijler van duurzaam verzekeren is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Steeds meer verzekeraars doen dit door te investeren in duurzame projecten en verantwoorde beleggingen. Dat betekent dat uw premie wordt gebruikt om bijvoorbeeld bij te dragen aan toekomstbestendige energieprojecten, zoals windmolens of zonne-energieparken.

Bewust kiezen
Als u duurzaam verzekerd wilt zijn, kiest u bewust voor een verzekeraar die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft én neemt u maatregelen om uw eigen impact op het milieu te verkleinen. Door preventie en duurzaam schadeherstel te combineren, draagt u bij aan een betere toekomst van onze mooie planeet. Zo maken we samen het verschil!

Meer informatie
Heeft u vragen over duurzaam verzekeren of bent u benieuwd welke opties het beste bij uw situatie passen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op voor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.